De F.F.L.R.R. spoorbanen

 
 

De Fat FarLake RailRoad (F.F.L.R.R.) is een spoorweg maatschappij die spoorbanen bezit in de tuin en kelder. Sinds de oprichting heeft de F.F.L.R.R. zich voornamelijk gericht op Amerikaans materieel. Op dit moment beschikt de F.F.L.R.R. over materieel van LGB, Bachmann en Aristocraft. Het locomotieven bestand omvat “geared locomotives” zoals de Shay, Heisler en Climax maar ook forney’s en mallets.


Als herinnering aan de originele LGB (pré Märklín tijd), beschikt de F.F.L.R.R. ook over een aantal Stainz locomotieven met bijpassende wagons.


Sinds 2010 zijn enkele live steam locomotiven aangekocht voor de tuinbaan. Hierbij is de F.F.L.R.R. minder kieskeurig wat betreft schaal en land van herkomst van het origineel. Als het maar mooi is en stoomt.


De kelderbaan is rijklaar maar ook nog altijd in aanbouw. Met de bouw van de tuinbaan is in 2013 een start gemaakt. Verwacht wordt dat hier in de zomer van 2014 de eerste treinen kunnen rijden.


Meer informatie over materieel en de spoorbanen vind je op de betreffende pagins’s.

Welkom bij de F.F.L.R.R. spoorbanen

De foto’s hierboven tonen enkele stappen in de bouw van de F.F.L.R.R. tuinbaan en kelderbaan. In het fotoalbum zijn meer foto’s van de spoorbanen.